Den otevřených dveří v Českém rozhlase se uskuteční třetí květnovou sobotu

27. duben 2023

Český rozhlas slaví v letošním roce 101 let od zahájení pravidelného vysílání. Oslavte toto výročí společně s námi a přijďte v sobotu 18. května 2024 na pražské Vinohrady. 

Den otevřených dveří na Vinohradech

Nahlédnout do tajů rozhlasového řemesla, setkat se s oblíbenými moderátory a užít si bohatý doprovodný program pro rodiny. To vše opět nabídne Den otevřených dveří v Českém rozhlase, který se uskuteční v sobotu 18. května 2024.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu začne úderem sobotní deváté hodiny ranní, kdy se první návštěvníci vydají na komentovanou prohlídku po rozhlasovém komplexu. Jejich kroky povedou studiovým domem, kde se ve studiu 2R2 dozvědí nejrůznější zajímavosti z technického zákulisí a distribuce signálu, bez kterých by vysílání, tak jak je zná laická veřejnost, nebylo možné. Cesta návštěvníků bude pokračovat po vyznačené trase až do budovy Vinohradská 12, kterou bude lemovat doprovodný program jak stanic, tak i útvarů Českého rozhlasu.

Čtěte také

Budete se napříkad moci seznámit s jednotlivými složkami Zpravodajství Českého rozhlasu, stanicemi Radiožurnál, Plus a Radiožurnál Sport, zpravodajským webem iRozhlas a podcastem Vinohradská 12. Nenechte si ujít možnost nahlédnout do newsroomu a setkat se s moderátory Radiožurnálu. 

Po celý den bude otevřena i Galerie Vinohradská 12, ve které bude probíhat výstava obrazů Viktora Preisse.

V rozhlasovém Radiocafé se budete moci osvěžit a poslechnout si živé vysílní stanice Dvojka.

Před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě najdete také mobilní studio Radiožurnálu, stříbrný R-Stream. 

REZERVACE ČASOVÝCH VSTUPENEK

Časové vstupenky na komentované prohlídky bude možné rezervovat telefonicky nebo mailem začátkem měsíce května. Pro návštěvníky bez rezervací budou vyhrazeny prohlídky každou celou hodinu od 9:00 do 16:00 hodin.

Hudební a kulturní program a zábava nejenom pro děti. Narozeninový den Českého rozhlasu oslavíme pestrým programem. 

Program Dne otevřených dveří budeme postupně upřesňovat.

Spustit audio