Darováno 65 tun nábytku. O služby liberecké nábytkové banky je takový zájem, že musí dárce odmítat

7. prosinec 2021

Nebývalý zájem je letos o služby liberecké nábytkové banky, kterou v krajském městě provozuje společnost Advaita. Banka nabízí nejen nábytek, ale třeba i domácí elektroniku nebo kuchyňské nádobí. Vzhledem k omezenému prostoru a pracovním kapacitám musí ale někdy dárce odmítat. V budoucnu by provozovatelé rádi rozšířili prostory a také nabídli další služby.

Čtěte také

Nábytková banka letos přijala celkem 65 tun nábytku. Zájemcům pak rozdala 55 tun nejen nábytku, ale také domácí elektroniky nebo kuchyňské nádobí.

Zájem o darování nábytku je velký, vzhledem k omezenému prostoru musí banka některé dárce dokonce odmítat. Podle ředitelky Jitky Večerníkové o vybavení domácností žádá tolik lidí, že jim ho do konce roku nestačí všem vydat.

„Tím, jak máme omezenou možnost fungovat ve tříčlenném týmu, ve kterém jsme… Budeme se snažit vyskladnit, co se dá, a přijmout, co se dá. Už teď vím, že nejsme schopni vyskladnit všechny žádosti, které tu teď máme,“ říká Jitka Večerníková.

O co mají lidé v nábytkové bance největší zájem? Jak se bance za rok fungování daří? Stačí jí prostor, který v současnosti využívá? V liberecké nábytkové bance se byl podívat redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související