Dáme góly a tím umlčíme fanoušky, plánuje útočník Kanady Claude Giroux

Když se projdete mezi fanoušky mistrovství světa, tak hlavně ti čeští, někdy i bez otázky, začnou mluvit především o Jaromíru Jágrovi. Nejlepší střelec výběru Vladimíra Růžičky je tématem číslo jedna. A to nejen pro příznivce národního týmu, ale taky pro samotné soupeře.

„Je neskutečný a hraje tu výborně. Myslím, že miluje velké zápasy, což ukázal ve čtvrtfinále. Dře na ledě a mimo něj se o své tělo velmi dobře stará. To je ten důvod, proč je stále tak dominantní,“ nešetřil chválou a obdivem kanadský útočník Claude Giroux, mimochodem spoluhráč českého kapitána Jakuba Voráčka z Philadelphie.

Teď už si Claude Giroux vzpomene na jméno Jaromíra Jágra, ale před prvním duelem s Čechy v Praze se v žertu zeptal, kdo je Jaromír Jágr? Toho neznám...

Teď už ale jde humor stranou a všichni se soustředí na utkání. Fanoušci jsou podle všech, nejen českých hokejistů, fantastičtí, není na škodu je stále chválit. Claude Giroux má ale jednoduchý recept, jak je umlčet.

„Fanoušci jsou šílení, ale přesně tohle jsou zápasy, které prostě stojí za to hrát. My se ale pokusíme publikum trochu umlčet. Jak? No přece tím, že budeme dávat góly.“

Těch dali Kanaďané za šampionát už 58, což je průměr něco málo přes sedm na zápas. Čechy porazili na začátku mistrovství světa 6:3 a tento nebo podobný výsledek by chtěli samozřejmě zopakovat.

Kouč Todd McLellan varuje před sílou české reprezentace v čele s Jaromírem Jágrem.

„Doufáme ve stejný výsledek, ale vracet se zpátky by bylo nebezpečné. Mají Jaromíra a ten tady funguje jako rozdílový faktor. Radost na něj pohledět, hraje opravdu dobře a svůj tým táhne za vítězstvími. Když jste takový lídr týmu, hrdina národa, může se stát hodně dobrých věcí. Takže musíme najít způsob jak ho zastavit.“

A ten způsob je zdánlivě jednoduchý.

„Nesmíme ho nechat dostat se k puku,“ stručně a jasně popisuje Claude Giroux. Úvodní semifinále mistrovství světa začne v O2 areně v 15.15, stejně jako přímý přenos na Radiožurnálu a internetovém Českém rozhlasu Sport.

autoři: špo , Vojtěch Bureš
Spustit audio