Cykloservisy v podhůří Krkonoš hlásí velký nápor zákazníků. Čekací doby se prodlužují

Cykloservisy v Podkrkonoších často prodlužují otevírací dobu. Práce mají s blížící se cyklistickou sezónou hodně. Zákazníci přichází hlavně kvůli servisu svých kol. Objednávací doby se neustále prodlužují.

„Máme toho strašně moc. My jsme schopní vzít maximální kapacitu sto kol, a to znamená, že je to dvouměsíční práce dopředu,“ přiblížil aktuální situaci majitel jednoho ze servisů v Horní Branné Michal Kučera. Kdo si tak chce v těchto dnech objednat kolo na servis, dočká se nejdřív na konci května.

Převládají elektrokola, jejich boom podle servismanů i prodejců pokračuje. A právě tato kola potřebují častější kontrolu.

„Opotřebení toho materiálu je trošičku rychlejší, tudíž ta elektrokola vyžadují častější servis. A samozřejmě přibývá nám elektronika a motory, takže se provádějí generálky motorů a diagnostika elektroniky,“ doplnil Michal Kučera.

Práce v cykloservisech komplikuje i nedostatek některých součástek. Podle Michala Kučery výrobci prodlužují termíny dodacích lhůt náhradních dílů. Proto už někteří zákazníci nečekají na nová kola, ale vybírají starší. Velký nápor v cykloservisech podle odhadu tamních pracovníků poleví až začátkem června.

Spustit audio

Související