Cyklista Tomáš Paprstka se v nové sezoně vrací zpátky k cyklokrosu. Naváže na své juniorské úspěchy?

15. říjen 2021

Kolínský cyklista Tomáš Paprstka se v roce 2010 stal juniorským mistrem v cyklokrosu. V seniorském věku už ale na mezinárodní scéně dobrý výsledek nezopakoval. Loni upřel svoji pozornost k horským kolům. Teď se k cyklokrosu vrací.

Před rokem Tomáš Paprska přesedlal na horská kola, teď se vrací zpátky k cyklokrosu. Jaký byl pro něj uplynulý rok?

"Byl plný změn. Vynechal jsem úplně cyklokrosovou sezonu a připravoval se na horská kola. Ten rok je strašně krátká doba na to, celé to změnit. Dařilo se mi to až teď ke konci sezony. Nicméně se mi nevedlo prodloužit smlouvu na další rok, takže jsem se vrátil zpátky k cyklokrosu," říká Paprstka.

Kolín 9.12. 2017 CYKLOKROS TOI TOI CUP Národní cyklokrosový pohár v cyklokrosu. Tomáš Paprstka

Velký rozdíl mezi přípravou na závody horských kol nebo v cyklokrosu ale nezaznamenal. "Určitě tam rozdíl je, ale v podstatě ta příprava probíhá stejně na obojí. Nějaký rozdíl tam je, ale není tak velký.

A co si slibuje Tomáš Paprstka v nové sezoně po návratu k cyklokrosu? Jaká má očekávání? Poslechněte si v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.