Cukrované mandle podle receptu z počátku 20. století
Podle receptu z dob našich babiček si budeme moci doma vyzkoušet pouťovou pochoutku – cukrované mandle. A dozvíme se zajímavosti o historii a výrobě cukrové vaty.
Recept uvádíme v původní podobě, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Do nového kuthánku dej libru přebraných sladkých mandlí a nech je chvíli na ohni státi, aby zkřehly. V jiném kastrolku svař libru cukru s koflíkem vody, až se táhne, pak do toho vhoď mandle a míchej jimi, až se všecko v cukru obalí. Potom utluč cukr se skořicí, přimíchej k tomu trošku pěkné mouky, dej to na mísu. Vlož do toho ty mandle, zamíchej jimi, aby se hezky obalily a jedna od druhé oddělily a nech je na sítku pod ubrouskem oschnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka