Čtvrtek: Láska hory přenáší?

Milovali jste někdy "na dálku"? Pokud ano, bylo to vaše dobrovolné rozhodnutí nebo vás k tomu přiměly okolnosti? Jak váš vztah probíhal? V čem vidíte úskalí odloučení, a v čem naopak výhody? Může láska bez společného soužití vydržet "až navěky"?

Láska a partnerství má určité přirozené zákonitosti - zamilujeme se, chodíme spolu, začneme žít ve společné domácnosti, narodí se nám děti... Co když ale fáze sestěhování neproběhne? Může takový vztah vydržet, a potvrdit platnost rčení, že "Láska hory přenáší"? A pokud takový vztah na dálku prožíváme, co všechno je nutné udělat pro to, aby láska neuvadla? A co partnery k odloučenému životu vede? Je to práce? Je to touha po určité dávce nezávislosti a svobody?


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.