Cizinec napadl v kempu v Hrádku nad Nisou jiného muže, soud ho poslal do vazby

9. srpen 2017

V rekreačním areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou se pokusil opilý cizinec zabít mladého Čecha. Policie ho obvinila z pokusu o vraždu. Němec v silné opilosti bezdůvodně zaútočil na mladého muže ostrým předmětem a způsobil mu rozsáhlá poranění. Napadený není v ohrožení života.

Incident se stal v neděli po půlnoci.

"Cizinec naprosto bezdůvodně, bez jakéhokoliv předešlého kontaktu nebo útoku, ať už verbálního či fyzického, napadl ostrým předmětem sedmadvacetiletého muže z Hrádku nad Nisou. Způsobil mu rozsáhlá poranění v horní polovině těla," uvedla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Zraněného převezla záchranná služba do nemocnice v Liberci. Není v ohrožení života.

Útočníka policisté zadrželi do půl hodiny od napadení. Nadýchal tři promile. Motiv činu zatím policisté neznají. Obviněný je stíhán ve vazbě.

„Včerejšího dne se rozhodovalo o uvalení vazby. Tu soudce podle našeho návrhu v plném rozsahu akceptoval a to z důvodu, aby se cizinec nevyhýbal trestnímu stíhání a aby trestnou činnost neopakoval,“ uvedla policejní mluvčí.

autoři: jch , mib | zdroj: ČTK
Spustit audio