Cibulová polévka podle receptu z knihy Cibulářství Emanuela Meliše z roku 1886
Než se Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření pustí do přípravy cibulové polévky, prozradí životní příběh jednoho z autorů dobových kuchařek.
Recept uvádíme v původní podobě, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:
Oloupejme asi 6—8 drobných cibulí, rozkrájejme je na drobno, dejme je v másle smažit až zežloutnou, pak k tomu přidejme trochu mouky, nechme to chvíli smažit, přilejme 3 litry hovězí polívky a přidejme kořenové zeleniny, nechme to vařit, proceďme pak polévku, přidejme pepř a sůl a ještě 2 žloutky ve smetaně rozkloktané. Do této polévky dejme smaženou na kostky rozkrájenou housku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.