Charita a policie rozdávají jídlo a pití řidičům kamionů v koloně před hranicí s Polskem

18. březen 2020 19:37

Ve středu 18. března 2020 odpoledne se vydali pracovníci Diecézní charity Hradec Králové a krajské Policie ČR s dodávkou potravin a pití za řidiči kamionů, kteří uvízli v koloně před hraničním přechodem Náchod - Běloves v důsledku mimořádných opatření v souvislosti s epidemií koronaviru. 

Čtěte také

Jinak Charita dál se zvýšenou opatrností pomáhá především nemocným a potřebným i s omezeními. Aktuálně řeší dostupnost ochranných roušek. Pomáhají dobrovolníci i zaměstnanci. Osamělým seniorům a lidem s postižením nabízíme mimořádnou pomoc a poskytujeme poradenství.

„O pomoc nás požádalo Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, protože řidičům už dochází zásoby. Operativně jsme naložili potraviny a pití v Potravinové bance Hradec Králové. Šest stovek balíčků z pečivem nám dodala pekárna Beas z Lična. Do pomoci se zapojil také dobrovolník profesí záchranář,“ říká Ing. Jan Kočí, zástupce ředitele Diecézní charity Hradec Králové.

Rozdávají jídlo a pití řidičům kamionů v koloně před hranicí s Polskem

V případě potřeby a dle situace je Charita schopná zajistit potravinovou pomoc i ve čtvrtek. Zásoby jsou již připravené v Potravinové bance.

autor: baj | zdroje: Diecézní katolická charita Hradec Králové , Město Náchod
Spustit audio

Související