Čeští a saští spisovatelé v Krajské vědecké knihovně v Liberci společně uvedou česko-německou čítanku

11. září 2019

Krajinou našich slov, tak se jmenuje česko-německý výbor prózy a poezie, který v těchto dnech vydává Euroregion Nisa ve spolupráci s Kruhem autorů Liberecka. Výbor z uměleckých textů českých a saských autorů.

Kniha je zajímavou antologií a její vydavatelé počítají s tím, že ji budou využívat učitelé jazyků na obou stranách česko-saské hranice. Příspěvky do knihy dodali z české strany mimo jiné Vlastimil Vondruška, Miloslav Nevrlý, Milan Exner, Jan Šebelka, Martin Trdla, Marek Sekyra a další. Z německých autorů např. Róža Domašcyna či Peter Gehrisch.

Tento výbor je cenný nejen literárně, nýbrž je doprovázen i originálními ilustracemi (grafikami a malbami významných severočeských výtvarníků). Ty pocházejí ze Severočeské sbírky, kterou grafik knihy Roman Karpaš shromažďuje již několik let, aby vytvořil reprezentativní kolekci umělců se vztahem k Libereckému kraji.

Slavnostní křest se uskuteční v pátek 13. 9. 2019 v 17:00 hod. ve velkém sále Krajské vědecké knihovny v Liberci. Na slavnostním představení knihy zazní ukázky z tvorby v českém i německém jazyce i živá hudba. Na závěr je připraveno setkání s autory u číše vína.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka