Český rozhlas Liberec opět přivítal své posluchače na Dni otevřených dveří

Jak vzniká rozhlasové vysílání? To se v neděli dozvěděli návštěvníci tradičního Dne otevřených dveří v Českém rozhlase Liberec. Přišlo na dvě stě padesát lidí.

Den otevřených dveří začal po deváté ráno a trval až do jedné odpoledne. I tentokrát se návštěvníci libereckého studia mohli setkat se svými oblíbenými moderátory a nahlédli i do zákulisí rozhlasové práce. Na zahradě budovy se opět grilovalo a bylo pro ně připraveno příjemné posezení. Pohodovou nedělní atmosféru doplnil také známý liberecký harmonikář Bohumil Houdek.

Hlavním programem byly exkurze po budově libereckého rozhlasu. Ty začaly debatou s ředitelem stanice Milanem Knotkem a vedoucím programu Pavlem Kudrnou. Jednotlivé skupiny návštěvníků si pak rozdělili moderátoři Iveta Kalátová, Tomáš Beneš a David Hamr, kteří se ujali role průvodců.

Někteří návštěvníci si vyzkoušeli i čtení na mikrofon

Zájemci se na exkurzích dozvěděli třeba odkud se vysílá, kde se připravují zprávy, nebo jak vypadá technické zázemí stanice. Někteří z návštěvníků si vyzkoušeli i čtení zpráv na mikrofon, v poledních písničkách na přání si pak několik posluchačů volilo písně přímo ve vysílacím studiu.

ČRo Liberec už léta spolupracuje s Gody festivalem. Jednou z moderátorek je tam Iveta Kalátová

Po jedné hodině se mnoho návštěvníků spolu s některými moderátory přesunuli do libereckých Lidových sadů. Tam se konal již tradiční Gody festival, se kterým ČRo Liberec léta spolupracuje.

Na programu přehlídky country, bluegrassu a spřízněných žánrů byla například Pavlína Jíšová a BABABAND, Cvykr, Julldajen, Nová sekce, Modrotisk, Nonstop 25 let, Devil´s Dream, The Wings nebo Countryon.

autor: mib
Spustit audio

Související