Českolipská radnice vyzývá k úhradě poplatků za psy. Městu dluží desítky lidí

12. srpen 2021 12:32

Radnice v České Lípě upozorňuje majitele psů na neuhrazené poplatky. Podle mluvčí radnice úřad eviduje dluh za letošní i loňský rok u desítek chovatelů. V případě, že lidé poplatky v nejbližší době neuhradí, začne je město vymáhat.

Město Česká Lípa zjistilo, že eviduje poměrně velké množství majitelů psů, kteří v řádném termínu nezaplatili příslušný poplatek. A to nejen za letošek, ale i za loňský rok. Úředníci proto vyzývají ty, kterých se to týká, aby poplatek neprodleně zaplatili. V opačném případě jim totiž hrozí vymáhání a navýšení dlužné částky.

Město Česká Lípa vybírá od lidí v bytových domech za jednoho psa 1 000 korun ročně. Za každého dalšího si pak připlatí 1 500 korun. Méně zaplatí lidé s bydlištěm na radnici, v rodinných domech, a senioři.

Pokud si nejste jistí, jestli jste zaplatili, nebo nevíte, na jaký účet peníze poslat, můžete se zeptat pracovnice finančního odboru paní Nedbalové, na telefonu 487 881 276, nebo jí poslat e-mail na nedbalova@mucl.cz. Poplatek můžete uhradit také v pokladně městského úřadu, na náměstí T.G.M. 2, v prvním patře.

autoři: Jiří Jelínek , reČRoL | zdroj: Město Česká Lípa
Spustit audio

Související