Celý kalíšek tulipánu je jedlý a každý chutná jinak, teď to zkoušíme, prozrazuje novinky zahradnice

Len, krásenky, chrpy, zvonky, kopretiny. Z lučních květin, které rostou bez chemických postřiků, vytváří zahradnice Jana Krupová z Huntířova nádherné kytice. Aby toho nebylo málo, pustila se i do pěstování zeleniny. Co všechno obnáší pěstování mrkve, kapusty nebo méně známé zeleniny mangold, nejen to prozradila v pořadu Host Dopoledne pod Ještědem.

Čtěte také

Podle Jany Krupové jsou například všechny tulipány jedlé. Květy tulipánů jsou ozdobou zahrádek, vázaných kytic, a překvapivě se mohou objevit i ve svatebním menu. Když odstraníme tyčinky a pestíky, a kalíšek naplníme vanilkovým krémem ozdobeným jahodou, je to prý nejenom pastva pro oči, ale i delikatesa pro naše chuťové pohárky.

„Objevila jsem nový recept, celý kalíšek tulipánu je jedlý, kromě pestíku a tyčinek, a tak suším květy na dorty,“ prozrazuje. „Každý tulipán chutná trochu jinak, teď to zkoušíme, každý druh jsme ochutnali“ dodává.

Z čeho váže Jana Krupová jarní kytice a jaké květy do vazeb vybírá? Jak správně zacházet s řezanou květinou ve váze? Co to je komunita podporovaného zemědělství? Jaký recept používá Jana Krupová proti slimákům? A co všechno u ní v sadu roste? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související