Byl to vždycky můj sen, tak jsem to zkusila, říká odvážná Iveta. Otevřela si nové lahůdkářství
Trojice nadšených žen se v Semilech pustila do výroby chlebíčků, salátů, obložených housek a dalších dobrot, včetně kysela, a otevřela si v polovině února lahůdkářství. To v této době vypadá jako odvážný nápad. Jaroslav Hoření se vydal zkontrolovat, jak se jim daří.
V době, kdy se obchody a provozovny zavírají a drobní živnostníci nevědí, jak dlouho ještě vydrží jejich podnikání, může otevření nového krámku vypadat jako šílenství. Ale občas se to děje. Jeden nový krámek navštívil v Semilech redaktor Jaroslav Hoření.
Návštěvníky Lahůdek u Ivet v centru Semil čekají nejen lahůdky a zákusky, ale především úsměvy a dobrá nálada. Snad to odvážným ženám vydrží.
Související
-
Šéfkuchaři z jizerskohorských restaurací vyměnili klientelu. Vaří dětem ve školní jídelně
Původně Aleš Smutný i Ondřej Dyntr skládali menu ve svých podnicích v Jizerských horách. O klienty přišli, tak změnili práci. Jak se jim libí, zjišťovala Šárka Škapiková.
-
Má certifikaci na FFP2 a s filtry je použitelný kdekoliv. Respirátor s úsměvem z Turnova
V Turnově se rozbíhá výroba průhledných respirátorů s výměnnými filtry. Redaktor Jaroslav Hoření se vydal za majitelem firmy, kde se projekt zrodil, Peterem Knoblochem.
-
Čekáme na smluvený čas a balíček knížek položíme na box u dveří, popisují semilské knihovnice
O tom, že knížka je dobrým společníkem, svědčí stálý zájem o jejich půjčování. Knihovny jsou zavřené, přesto možnost si knížky půjčit existuje. Jak to funguje v v Semilech
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?