Burleska není jen nahota, ale i příběh, popisuje umělec Chlorophyll von Needle

13. leden 2024

„Burleska mi změnila celý pohled na život a na sebe, dříve jsem měl i problém se před někým svléknout. Teď se svlékám, beru za to peníze a ještě si to užívám,“ říká burlesque performer a producent fetish eventů Chlorophyll von Needle. S moderátory hotcastu Pot se rozpovídal o burlesce, světě BDSM i jeho intimním životě.

Chlorophyll von Needle

„Moje akty jsou do zvuků klasiky, jako například Édith Piaf, ale mají tam trošičku fetiše, možná nějaké temnoty,“ popisuje Chlorophyll svá vystoupení. „V burlesce jde o to podráždění, napětí a příběh, který tím vyprávíš, ne o samotnou nahotu. Kontakt s publikem ale trochu fejkuju, protože nevidím do dálky, takže ukazuji prstem a doufám, že tam někdo sedí.“

Kromě vystupování se podílí také na organizaci akce Prague Fetish Weekend, jednoho z největších BDSM festivalů u nás, na kterém mohou návštěvníci zažít módní přehlídky, přednášky i parties s BDSM a fetish tematikou. „Na večírek můžete přijít nazí, v latexu či harnessu. Máme tam play koutky s BDSM nábytkem, kde si lidé můžou dle svého uvážení a konsentu hrát. Na místě jsou i instruktoři a hlídači, kteří dohlížejí na bezpečnost návštěvníků.“

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Co Chlorophylla jako performera nejvíc inspiruje? Jak odpočívá po žhavém vystoupení? Jak vnímá rozdíl mezi scénou v ČR a na Slovensku, odkud pochází? A jak se burleska a práce v BDSM světě promítá do jeho sexuality a intimního života? Poslouchejte v hotcastu Pot.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.