Bramboráky jinak. Upečte je na plechu, ozvláštnit je můžete přidáním jablek nebo řepy

5. červen 2023

Klasické bramboráky všichni známe. Stačí mít strouhané brambory, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku a česnek. Zajímavá je i kombinace s mletými škvarky nebo pečeným či vařeným masem. Pokud žádné maso není po ruce, lze přidat i houby.

Ostatně bramborák nemusíte smažit, ale péct i na plechu. A Babské rady přichází ještě s jedním ozvláštněním – do klasického receptu na bramboráky přidejte červenou řepu a půlku cibule. Všichni budou zaručeně pomlaskávat. Jen pozor, červená řepa je sama o sobě sladší než brambora, takže se vyplatí malinko více solit.

Naši předci ale dokázali kombinovat brambory i s jablky. Na 200 g brambor nastrouhejte kilo jablek, přidejte 3 lžíce medu. Po usmažení tyto sladké bramboráčky servíruje s ovocem nebo sirupem, případně je podávejte s povidly nebo rozvařenými jablky.

Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.