Borůvkový šnaps „lesňák" podle receptu z Podkrkonoší
Trochu si dopřejeme, což v dobách našich babiček nebylo nic tak výjimečného. Letní ovoce sloužilo nejen k přípravě moučníků či zavařování, ale také do různých šňapsů. Jak z borůvek vytvořit lesňák poradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 2 litry borůvek
- 1 l vody
- 25 dkg cukru
- vanilka
- 2 lžičky skořice
- 1/2 l pálenky
Borůvky krátce povaříme s vodou, propasírujeme, přidáme cukr, vanilku cukr a povaříme. Přidáme skořici, a ještě chvilku vaříme. Necháme vychladnout, přilijeme pálenku a stáčíme do lahví přes jemné sítko.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.