Blíží se jaro a s ním „výzvy“ pro řidiče. Rekonstrukce mostu uzavřela ulici České mládeže v Liberci

10. březen 2021 14:16

Policie od 10. března uzavřela silnici v ulici České mládeže v Liberci. Jde o most, který vede nad silnicí z Liberce na Prahu, musí se opravit. Jak dlouho rekonstrukce potrvá a kudy budou řidiči muset trasu objíždět, zjišťovala redaktorka Jana Švecová.

Uzavírka mostu nad hlavním tahem z Liberce na Turnov a Prahu by měla trvat do konce března. Objízdná trasa řidiče navede na průtah městem a dotkne se i autobusových linek, které míří do průmyslové zóny nebo obchodního centra Nisa. Důvodem uzavírky je oprava elastických mostních závěrů, tedy části, která spojuje konstrukci se silnicí, a opravit se musí kvůli extrémní dopravní zátěži.

Čtěte také

Jak kraj, tak liberecký magistrát usilují o vznik nových silnic, které by nasměrovaly dopravu do obou průmyslových zón. Zatímco do ostašovské zóny zamítlo stavbu nové silnice ministerstvo dopravy, na jižní, která vede právě přes most v ulici České mládeže, je už zpracovaný projekt. Kraj jedná s vlastníky pozemků. I tak by se ale nová silnice mohla začít stavět nejdříve za čtyři roky.

V plánu je také oprava mostu přímo na rychlostní silnici na Prahu, jde o úsek u obchodního centra Makro. Tam by měli silničáři začít po Velikonocích. Po dobu rekonstrukce se bude jezdit v jednom pruhu. Další část mostu na rychlostní silnici, kde teď platí částečné omezení, se začne opravovat až poté, co skončí výstavba mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn. Řidiči mířící od Turnova na Jablonec nad Nisou budou moci odbočit na Rychnov nad Nisou a nebudou muset využívat odbočku přes Liberec. Tato oprava je ale v plánu až koncem roku 2021.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související