Bílý Tygr Tomáš Filippi zpět v Liberci: Cítil jsem, že si od Ruska chci odpočinout

16. listopad 2018 11:16

Po angažmá v ruském Chabarovsku se do Liberce vrací hokejový útočník Tomáš Filippi. Poprvé by měl obléknout dres Bílých Tygrů v zápase proti Mladé Boleslavi.

Deset zápasů a v nich dva góly a stejný počet asistencí. S takovou bilancí se loučil s Kontinentální ligou a ruským Chabarovskem hokejový útočník Tomáš Filippi. Po skončení angažmá zamířil do klubu, kde hokejově vyrůstal. Oblékat bude v extralize dres Liberce. Poprvé už dnes 16. listopadu na ledě Mladé Boleslavi.

Pešán: Pomůže klubu a klub pomůže jemu

„Jsem hrozně rád, že se hráči jako je Tomáš, vrací do Liberce. Pomůže klubu, klub pomůže jemu a můžeme na něm stavět,“ říká k návratu Tomáše Filippiho do liberecké sestavy trenér Filip Pešán. Poprvé jeho služby využije v dnešním utkání na ledě Mladé Boleslavi. Věří, že pro zápas se Středočechy to bude vítaná posila. Bílí Tygři duel s příchutí derby rozehrají v 17 hodin a 30 minut.

Smlouva do roku 2021

S Bílými Tygry Filippi podepsal dlouhodobou smlouvu. Ta mu vyprší na konci dubna 2021. Neznamená to ale, že by mu klub bránil v zajímavém zahraničním angažmá. „Chci, aby hráči měli pořád tendenci říkat si svým výkonem o lepší angažmá, na druhou stranu jestli Tomáš zůstane tři roky u nás, postavíme na něm mančaft do dalších let,“ doplňuje Pešán.

Tomáš Filippi má bohaté zkušenosti ze zámořské juniorské soutěže. Po návratu do Evropy se stal libereckou oporou. První jeho štací v Kontinentální lize byl Magnitogorsk, se kterým se dokonce radoval z výhry v soutěži.

„Jsem rád, že je to za mnou“

Loňská sezóna však pro něj byla smolná. Problémy se zády stály za předčasným ukončením smlouvy. Vrátil se ale do Liberce. Po sezóně kývl na nabídku Chabarovsku. „Ze začátku to vypadalo dobře. Po třech týdnech jsem si udělal problém s kolenem a byl jsem měsíc mimo hru, potom jsem se vrátil na pár zápasů, dostal jsem pukem do nohy, zlomil jsem si kůstku a byly to další tři týdny bez hokeje… teď jsem rád, že jsem tady a je to za mnou.“

Jisté je, že Liberec byl vlastně jedinou možnou volbou.

„Věděl jsem, že o mě tu je zájem, pro mě to byla jediná volba vrátit se sem. Cítil jsem, že si od Ruska chci odpočinout.“

Výhodou pak je, že se vrátil do známého prostředí. I to mu vyhovuje. „Kluci jsou super, kabina paráda. Pro mě nehraje roli, jestli je Liberec první nebo poslední, vím, že když se jde do sezóny, cíle jsou nejvyšší,“ uzavřel Filippi.

autor: Pavel Petr

Související