Bílí Tygři porazili Nitru, a zajistili si tak účast v play-off LM. Soupeře zničili liberečtí Slováci

4. září 2015

Víte, jaké skóre mají liberečtí hokejisté z posledních dvou duelů Ligy mistrů? 11:0! Horší vizitkou je tenhle fakt pro soupeře Bílých Tygrů, kterým byla v obou případech slovenská Nitra. V sobotu ji Severočeši znemožnili debaklem 9:0 na jejím ledě, a z výhry se radovali také včera. Tentokrát to od svěřenců trenéra Filipa Pešána nebylo výsledkově tak velkolepé, výhra 2:0 ale znamená postup do vyřazovací fáze soutěže.

Přitom to byli právě slovenští hokejisté, kteří se největší měrou podíleli na postupu Liberce do play-off Ligy mistrů. Góloví střelci Martin Bakoš a Branko Radivojevič své krajany ani trochu nešetřili. „Na zápas s Nitrou jsem se těšil, hlavní je že jsme postoupili. Jsme za to rádi,“ usmívá se Bakoš.

Co se výsledku týká, byla čtvrteční prohra pro Nitru milosrdnější než ta sobotní, herně ale nijak výrazně dojem nevylepšili. Poměr střeleckých pokusů je toho důkazem, Bílí Tygři přestříleli soupeře 58:13.

„Měli jsme opravdu drtivý nástup, hráli jsme fantasticky. Kluci byli zodpovědní, myslím, že i kdybychom dostali gól, tak bychom se oklepali a šli dál. Myslím, že jsme to měli ve svých rukách, přehrávali jsme se hlavně v útočné třetině,“ říká další Slovák ve službách Liberce, brankář Ján Lašák, který se na výhře podílel čistým kontem.

Bílí Tygři se tedy mohou ještě před závěrečným duelem v základní skupině těšit na los vyřazovací fáze, která se, zřejmě k Lašákově údivu, nezmění ve fotbalové vydání Ligy mistrů. „Všichni se těší, že nám vylosují třeba Barcelonu, že si zahrajeme na Nou Campu (smích). Nebo Real Madrid. Jsme nažhavení a zvědaví, koho nám dají,“ žertuje liberecký gólman.

autor: David Nyč
Spustit audio