Baroš poprvé v Ostravě jako soupeř, v základní sestavě Boleslavi ale nebude

Velmi zvláštní den dnes prožije fotbalový útočník Milan Baroš. Druhý nejlepší střelec reprezentační historie si poprvé v kariéře zahraje proti svému mateřskému Baníku Ostrava. A bude to nejspíš hodně emotivní návrat.

„Baník miluji a je to moje srdeční záležitost. Ale co se tady momentálně děje je smutné a chybí tady tomu absolutně všechno,“ takovým vzkazem se Milan Baroš loučil na konci minulé sezóny se svým milovaným klubem.

Ovšem jaké kulisy se dočká při svém návratu do Ostravy, to je otázkou. Dokonce tak velkou, že se probírá i v kabině Baníku.

„Mám trochu strach, jestli vůbec fanoušci přijdou. Podle mých zpráv je tam nějaký konflikt, tak uvidíme, jak to dopadne,“ prozradil záložník Vojtěch Engelmann.

Zápas Baníku s Mladou Boleslaví bude totiž také premiérovým ligovým střetnutím slezského klubu po přestěhování do moravské části Ostravy. Tedy na území historického rivala a někdejšího úhlavního soupeře Baníku.

„Nebudu z toho mít radost, ale chodit budu. Atmosféra by tam teoreticky mohla být i lepší, protože tribuny jsou pod střechou a to se lépe ozývá. Na druhou stranu spousta srdcařů nepřenese, že to nebude ve Slezku. To je mi líto,“ vysvětluje dlouholetý fanoušek Lukáš, jeden ze spoluzakladatelů občanského sdružení Baník Baníku a také kritik současného vedení ostravského klubu.

Čtěte také

Je však možné, že vše dopadne nakonec úplně jinak. Trenér Karel Jarolím naznačil, že s Milanem Barošem do základní sestavy nepočítá.

„Děláme na tom, aby byl připravený, ale od začátku zápasu to zatím ještě není. Nebylo by to dobře pro nás ani pro něj. Ale určitě jeho čas přijde,“ vysvětlil mladoboleslavský trenér.

autoři: ras , Vojtěch Bureš
Spustit audio