Bandorník, drn, báč, babčák, láta... Zkrátka bramborák
Drn, báč, babčák nebo láta, to jsou všechno názvy pro pokrm, který je u nás znám především jako bramborák. Jak ho připravovaly naše babičky, poví Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme, posolíme a promícháme s trochou mouky – ne moc. Na deset brambor dáme jen jednu vrchovatou lžíci. Přidáme česnek, majoránku, sůl a kmín, můžeme i cibulku zpěněnou na slanině. Těsto v tenké vrstvě natřeme na pánev a smažíme, nebo na plech a pečeme do křupava v troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka