Bandorník, drn, báč, babčák, láta... Zkrátka bramborák
Drn, báč, babčák nebo láta, to jsou všechno názvy pro pokrm, který je u nás znám především jako bramborák. Jak ho připravovaly naše babičky, poví Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme, posolíme a promícháme s trochou mouky – ne moc. Na deset brambor dáme jen jednu vrchovatou lžíci. Přidáme česnek, majoránku, sůl a kmín, můžeme i cibulku zpěněnou na slanině. Těsto v tenké vrstvě natřeme na pánev a smažíme, nebo na plech a pečeme do křupava v troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.