Babiš dnes v Libereckém kraji. S Půtou budou řešit i úbytek vody na Frýdlantsku

13. březen 2018 08:35

Do Libereckého kraje dnes 13. 3. přijede česká vláda v čele s premiérem v demisi Andrejem Babišem z hnutí ANO. Na výjezdním zasedání se bude projednávat například výstavba dopravní infrastruktury, rekonstrukce hotelu a vysílače na Ještědu nebo budoucnost skokanského areálu v Harrachově.

Premiér s některými členy vlády projede celý kraj, svoji návštěvu regionu zahájí na Českolipsku, kde se podívají do bývalého vojenského prostoru Ralsko. V Liberci se setkají se zastupiteli Libereckého kraje, pak je na programu liberecká nemocnice, skokanské můstky v Harrachově nebo rozestavěná silnice  z Liberce do Jablonce.

Podle hejtmana Libereckého kraje Martina Půty ze SLK bude jedním z témat i rozšiřování hnědouhelného dolu Turów směrem k českým hranicím. „Budeme projednávat dopad rozšíření těžby v polském hnědouhelném dolu Turow na zásobování pitnou vodou v příhraničních regionech Frýdlantska, Hrádecka a Chrastavska,“ říká Půta.

Na Frýdlantsku a Hrádecku by se měly stavět tři přivaděče vody. „Věřím, že se nám povede přesvědčit ministryni financí, aby našla 150 milionů korun na financování přípravy vodohospodářských projektů pro zásobování pitnou vodou,“ doplňuje Půta.

autoři: Eva Malá , sas
Spustit audio