O pořadu Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Staročeské recepty vždycky zaujmou a leckterá kuchařka je někdy s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty.

Každý všední den před 11. hodinou přineseme v Dopoledni pod Ještědem jeden recept našich babiček.

Dozvíte se také různé názvosloví starých pokrmů, a kde se který připravoval. Čekají vás recepty z Pojizeří, Jizerských hor, Liberecka nebo z Lužice.

Možná vás inspirují a třeba si nějaké jídlo s námi vyzkoušíte. Těšit se můžete na předkrmy, polévky, hlavní chody nebo sladké či slané dobroty.

Pořadem provází sběratelka regionálních receptů a ředitelka Muzea Českého ráje v Turnově Vladimíra Jakouběová. Příjemné kulinářské zážitky Vám přeje Český rozhlas Liberec.

Pořad vysíláme od 2. listopadu 2016.

Posvícenské koláče se v minulosti pekly nadvakrát, první to byly tzv. zváče

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
po-pá v 10:50Liberec

Pořad připravují

Další pořady

  • Country dostavník

    Hodinové setkání s evergreeny i novinkami naší scény country, folku a trampské písně, doplněné originálními verzemi písniček.

  • Šalom alejchem

    Magazín o židovském životě u nás i ve světě. O kultuře, náboženství, osobnostech. O židovské současnosti i historii.

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Alex a host

    Rozhovory s osobnostmi.