Autobus srazil na Českolipsku dívku a z místa odjel. Policie hledá svědky nehody

29. prosinec 2018

Čtrnáctiletou dívku v pátek 28. prosince odpoledne srazil autobus v České Lípě u čerpací stanice Shell.

Dívka utrpěla jen lehké zranění, řidič ale pokračoval dál, aniž zastavil. Policie hledá svědky a uvítá i záznamy z palubních kamer. „Apelujeme i na samotného řidiče autobusu, aby se přihlásil na linku 158,“ řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková

Nehoda se podle Suchánkové stala v pátek v 16.45 na silnici I/9. Autobus jel z České Lípy do Nového Boru a dívku, která šla mimo přechod pro chodce, srazil v místech nad benzinovou čerpací stanicí Shell. Zda si řidič nehody nevšiml, nebo ji ignoroval, zatím není jasné, z místa ale odjel.

„Od svědků víme, že šlo o bílý autobus jedoucí z Mladé Boleslavi, zřejmě nešlo o autobus městské hromadné dopravy,“ řekla Suchánková. Dívka podle ní vyvázla jen s lehkým zraněním, přesto byla převezena do českolipské nemocnice.

„Je možné, že střet zachytila palubní kamera některého z projíždějících vozů, policie proto žádá řidiče, kteří mají v autě kameru a mohli něco zaznamenat, nebo autobus po trase potkali, aby policii záznamy poskytli,“ dodala policejní mluvčí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související