Atletický talent z Turnova léto zakončil bronzem z mistrovství republiky

9. říjen 2018 10:37

Jakub Šafář je ještě žákem turnovské základní školy. Věnuje se ale atletice a ve čtrnácti letech patří mezi velké talenty. Nejen v případě turnovského klubu, ale celé české atletiky.

Nadějný atlet z Turnova: Baví mě všestrannost, říká Jakub Šafář

Nadějný mladý atlet z Turnova Jakub Šafář

Turnovské atletice vyrůstá velká naděje. Teprve čtrnáctiletý Jakub Šafář si oblíbil všestrannost. Věnuje se víceboji a sní o tom, jak bude třeba v budoucnu kráčet ve stopách odchovance klubu Adama Sebastiana Helceleta.

Že je favoritem, mladý vícebojař potvrdil také na mistrovství republiky. Léto totiž zakončil bronzovou medailí z domácího šampionátu. A nebyl to jediný jeho úspěch pod širým nebem.

„S týmem mužů jsme postoupili do první ligy a asi nejvýznamnější je pro mě bronzová medaile z mistrovství republiky v Jablonci, skočil jsem o tyči 385 centimetrů,“ popisuje Jakub Šafář. 385 centimetrů ve skoku o tyči představuje v jeho případě osobní rekord.

Diplom a bronzová medaile Jakuba Šafáře

Dobré výsledky nejen v letní sezóně mu přinesli i start v Ostravě na Kontinentálním poháru. Špičkovou atletiku tak měl doslova na dlani. A nejen to. Byl v těsné blízkosti největších hvězd. Trénoval pod dohledem českých reprezentantů. „Měli jsme tam Pavla Masláka a Michaelu Hrubou, Jana Kudličku. Bylo to motivační.“

Jakub je motivovaný ještě víc přidat v přípravě a tvrdě na sobě pracovat. Teď má před sebou zimní halovou sezónu. Jeho doménou je víceboj. A přání pro příští rok? Opět směřuje k medaili z domácího šampionátu. „Dostat se zase na mistrovství republiky a pokusit se o zlatou medaili.“

autor: Pavel Petr