Areál s termálními lázněmi v Chrastavě na Liberecku se bude dražit

11. březen 2015

Pětihektarový areál s termálními lázněmi v Chrastavě na Liberecku si dnes (11.3.) mohli prohlédnout případní zájemci o koupi. Společnost Dům pohody otevřela lázně v prosinci před necelými třemi lety. Od listopadu 2013 jsou ale v konkurzu. Do insolvence je poslal bývalý vlastník a jeho firmy. Věřitelům dluží lázně téměř 229 milionů korun. Teď jdou do dražby.

Do insolvence je poslal bývalý vlastník a jeho firmy. Věřitelům dluží lázně téměř 229 milionů korun. Teď jdou do dražby.

Provoz termálních lázní se ale nepřerušil. V týdnu je navštěvuje zhruba padesát lidí denně, o víkendu ještě jednou tolik.

Firmu Dům pohody, které areál i s lázněmi patří, vlastnila do roku 2009 společnost Imstav Group, jejímž majitelem byl Jan Imlauf.

Lázně o rok později skončily v konkurzu, kam je poslal právě bývalý vlastník a jeho firmy. Věřitelům lázně dluží téměř 230 milionů korun.

Prodej areálu dlouho blokovala policie kvůli trestnímu stíhání bývalého vlastníka Jana Imlaufa a dalších lidí za podvod při čerpání evropské dotace. Krajský soud blokovanou část areálu loni na podzim uvolnil a podle makléře Petra Váchy může jít do dražby.

Ke koupi je pětihektarový areál. Jeho součástí jsou termální lázně, dva domy s ubytováním a také rozestavěná sportovní hala a akvaparku. A právě rozestavěné budovy jsou podle starosty Chrastavy Michaela Canova ze Starostů pro Liberecký kraj největším problémem.

Odhad ceny celého komplexu je zhruba 62,5 miliónů korun. Licitace začne na téměř 60 miliónech korun.

I když si lázně dnes nikdo prohlédnout nepřišel, zájemci o koupi areálu podle makléře jsou. Druhá prohlídka areálu proběhne 1. dubna.

autor: Eva Malá
Spustit audio