Areál pod mamutím můstkem v Harrachově ožije o víkendu zvukem motorů. Na chystanou autoshow jsme se zeptali jednoho z pořadatelů

13. červenec 2021

Setkání sportovních a závodních automobilů se chystá o víkendu v Harrachově. První ročník autoshow nabídne představení závodních speciálů a třeba také jejich jízdu pravidelnosti.

„Máme vztah k autům, tak jsme si říkali, že pozveme takové ty milovníky těch sportovních, případně závodních automobilů všech generací a všech dob,“ přiblížil za organizátory Jiří Kotaška. V pátek budou účastníci autoshow přijíždět do Harrachova. V sobotu pak všechny čeká hlavní část programu. Na doskočišti pod mamutím můstkem.

„Dopoledne bude v rámci takzvané jízdy pravidelnosti první jízda, která povede od lanovky směrem nahoru na dojezd na můstky. V poledne bude spanilá jízda, která povede skrz Harrachov. Odpoledne by se jela druhá měřená té jízdy pravidelnosti, večer bude koncert,“ doplnil Jiří Kotaška.

Harmonogram akce
sraz se koná přímo na doskočišti Mamutího můstku
 
pátek 16. 7.
od 13 hod - příjezd účastníků včetně evidence závodníků, zaparkování vozů na doskočišti Mamutího můstku - individuální ubytování
od 18 hod - posezení u piva, barbecue, besedy, videa/ vše v areálu srazu
  
sobota 17. 7.
v dopoledních hodinách příjezd dalších účastníků včetně evidence dalších závodníků
10 hod - 1. měřená jízda, start u dolní stanice lanovky, cíl v prostoru doskočiště pod Mamutím můstkem, délka trasy necelý 1 kilometr
12 hod - spanilá jízda městem
13 hod - druhá měřená jízda

po celý den - prohlídka vozů včetně povídání s majitelisledování jízd
doplňkový program
reprodukovaná hudba
moderovaný program včetně rozhovorů s majiteli vozidel
možnost stravování/ občerstvení ve stáncích uvnitř areálu
ve večerních hodináchživá a reprodukovaná hudba
beseda s některými účastníky
přítomni budou i někteří účastníci MČR v automobil. soutěžích
 
neděle 18. 7.
dospávání po sobotním večeru
prohlídky vystavených vozů
během dne postupné opuštění srazu

Zdroj: www.autoshow-harrachov.cz

Zkrátka nepřijdou ani fanoušci motoristického sportu, jedním z pozvaných je totiž známý jezdec rallye Petr Semerád. V Harrachově se ale nepředstaví v kokpitu speciálu pro rallye.  

„Měl bych se ukázat v nějaké bugině, v Kartcrossu. To jsem řídil jen jednou ve Finsku, takže jsem zvědavý, jaké to bude. Myslím, že to bude vyloženě nějaká exhibice, uděláme show, smyky, aby se to lidem líbilo,“ nastínil Semerád.

Součástí autoshow bude bohatý doprovodný program. Organizátoři také věří, že první ročník motoristické akce zahájí novou tradici.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související