Aleš Ondrůj: pokračování rozhovoru; jak se cestovalo na hokejové mistrovství světa ve Švédsku?

26. květen 2012

Pavel Petr vám v minulém vydání slíbil pokračování povídání s Alešem Ondrůjem, v současnosti mluvčím společnosti RegioJet. Ve druhém příspěvku si k povídání o cestování vlakem ve Švédsku pozval svého rozhlasového kolegu Petra Kadeřábka. Společně totiž strávili tři týdny na hokejovém mistrovství světa.

Není nic jednoduššího, než při rozhovoru potkat někoho, který o své práci umí poutavě a hlavně dlouho vyprávět. Tímto člověkem a odborníkem na svém místě je stoprocentně Aleš Ondrůj. Dnes pracuje pro společnost RegioJet. K této profesi se konečně dostane. Před týdnem totiž hovořil o stejné funkci na Českých drahách. Dnes přehodíme pomyslnou výhybku.

Železniční společnost Regiojet dnes zahajuje pravidelný provoz svých vlaků

Zajímá vás, jak se vlakem cestuje po Švédsku? Sportovní redaktor Radiožurnálu Petr Kadeřábek může přidat vlastní zkušenosti. Stejně jako kolega Pavel Petr, který spolu s ním vysílal přenosy z hokejového mistrovství světa.

Zprávy z železnice:
Milovníky železnice jistě potěší pohled do statistik. Za první čtvrtletí letošního roku totiž České dráhy zaznamenaly nárůst počtu cestujících o 4,5 procenta ve srovnání se stejným obdobím roku 2011. Mimochodem, představuje to nárůst o téměř dva milióny cestujících. Největší zájem byl o přepravu Pendolínem mezi Prahou a Ostravou. Narůstá i poptávka po trase Praha - Brno.

Pozvánky:
V sobotu 2. června se na nádraží v Kořenově uskuteční tradiční Den dětí na zubačce. Samozřejmě s možností vyrazit na jedinou ozubnicovou trať v České republice. Připraven je bohatý program včetně příjezdu parního vlaku. Ve stejný den budou jezdit zvláštní parní vlaky mezi Prahou-Braníkem a stanicí Modřany. Na branickém nádraží bude navíc k vidění výstava drážních vozidel.

V neděli poprvé na svou trať v letošní sezóně vyjede Podbrdský motoráček. Z Karlštejna se v 9:42 vydá přes Zadní Třebáň, Liteň a Lochovice do Příbrami. Tam můžete strávit příjemné chvíle například v hornickém muzeu nebo Galerii Františka Drtikola. Na zpáteční cestu dostane pokyn k odjezdu Podbrdský motoráček ve 13 hodin a 52 minut. Parní vlak pak vyjede na trase Louny - Postoloprty - Žatec - Lužná u Rakovníka, kde je také připraven Dětský den v železničním muzeu.

Na děti příští týden nezapomene o víkendu ani Řepařská drážka v Sendražicích u Kolína. Pokud dorazíte, v rámci Dětského dne váš vlak potáhne parní lokomotiva. Srdečně jste zváni.

A nezapomeňte!
O podobě dalších vydání Region expresu můžete rozhodnout i vy! Váš námět stačí poslat na e-mailovou adresu pavel.petr@rozhlas.cz.

autor: Pavel Petr
Spustit audio