Agresivní cestující v českolipské MHD. Policie řeší útoky na řidiče autobusů

6. únor 2018 13:50

Českolipská městská policie letos v autobusech hromadné dopravy zaznamenala několik napadení agresivními cestujícími. Agresoři útočí nejen na cestující, ale taky na řidiče.

Podle řidiče v jednom z případů začal útočník kopat do všeho kolem sebe a nakonec agresor zaútočil i na něj, takováto napadení nejsou ojedinělá. Nejprve se proto snaží útočníky usměrnit. Když to ale nejde, volají strážníky nebo policii.

„Městská policie v České Lípě eviduje v tomto roce několik takových incidentů v MHD. Buď jde o napadení mezi cestujícími nebo napadení řidičů MHD,“ popisuje policejní velitel Vladimír Jeník a pokračuje: „Většinou se jedná o osoby, které jsou pod vlivem návykové látky – psychotropní, omamné, pod vlivem alkoholu.“

Podle řidiče Ladislava Šídla, který pracuje v MHD už devět let, řidiče nechrání ani plexisklo. „V některých autobusech to sklo vůbec není a cestující nemá problém nás napadnout, nemáme pak žádnou ochranu.“ Někteří řidiči MHD uvažují o tom, že si kvůli vlastní bezpečnosti pořídí pepřový sprej.

Spustit audio