Adventní setkání s Českým rozhlasem Hradec Králové

17. prosinec 2016

Vykouzlete si společně s námi příjemnou adventní náladu a přijměte pozvání na Adventní setkání s Českým rozhlasem Hradec Králové. V sobotu 17. prosince se s vámi chceme setkat od 14 do 16 hodin na Masarykově náměstí v Hradci Králové. Součástí dvouhodinového programu, kterým vás provedou moderátoři Jakub Schmidt a Lucie Peterková, budou nejen krásné české koledy v podání Českého chlapeckého sboru, ale i adventní poselství kněze Zbigniewa Czendlika.

Předvánoční náladu navodí i vystoupení trutnovské skupiny H-kvintet a také vystoupení tanečníků ze skupiny T-Bass.

S tím, jak se těší na Vánoce, se svěří herečka Uršula Kluková a také vaši oblíbení moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Hradec Králové.

Ani letos na setkání nebude chybět Spolek panstva na tvrzi Žiželeves, který bude v historických krojích korzovat mezi Masarykovým náměstím a kavárnou Assenza ve Švehlově ulici.

Odtud pro vás naši moderátoři Lada Klokočníková a Pavel Kudrna odvysílají ve stejném čase, tedy od 14 do 16 hodin dvouhodinový přímý přenos.

Poprvé v historii také budeme při vysílání z kavárny nabízet vstupy přímo z velkého pódia na Masarykově náměstí, takže se můžete těšit na to, že vše, co uslyšíte v přímém přenosu z pódia okomentujeme z kavárny Assenza, kam si všechny naše hosty pozveme.

Vánoce - anděl rozdává radost

Na našem Adventním setkání také vyhodnotíme velkou vánoční soutěž Vánoční kolo štěstí a každému, kdo přijde od 14 do 16 hodin před kavárnu, dáme šanci vytočit si na našem Vánočním kole štěstí dárek, například vánoční stromky, knihy, CD, dárkové kouzelnické sady pro děti a další.

V kavárně Assenza bude součástí programu i autogramiáda knihy Zbigniewa Czendlika "Postel hospoda kostel" a po celé odpoledne nebudou chybět ani ukázky uměleckých řemesel.

Přijďte v sobotu 17. prosince 2016 na naše odpolední Adventní setkání, které bude součástí letošních Vánočních trhů na Masarykově náměstí v Hradci Králové, nebo poslouchejte vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové od 14 do 16 hodin.

Těšíme se na vás.

Vánoce
autoři: KLO , pku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.