Absurdní dopravní značka uprostřed křižovatky. Lidé v Hejnicích nevěřícně kroutí hlavou

24. červenec 2019 11:25

V Hejnicích na Frýdlantsku mají novou dopravní značku. Na tom by nebylo nic zajímavého, pokud by nestála přímo v prostředku křižovatky. K nejbližšímu chodníku má trojúhelník přikazující dát přednost v jízdě téměř tři metry.

Značku nechala na širokou ulici před klášterem umístit po namalování nového vodorovného značení Krajská správa silnic Libereckého kraje v součinnosti s policií. Tři metry od chodníku je podle zástupců všech dotčených stran zřejmě proto, aby ji nezakrývaly autobusy, pro které je nedaleko vyhrazené parkoviště.

Místní i turisté nad novým značením nevěřícně kroutí hlavou. A podobně skeptické je k novému značení také vedení města, které se proto rozhodlo svolat schůzku dopravních expertů s cílem tuto absurdní situaci vyřešit.

Řidiči a cyklisté se začali se stížnostmi obracet na místní policii a následně na vedení radnice, které má radost, že diskuze vyústila v rozumný výsledek.

Podle starosty Hejnic Jaroslava Demčáka se všechny strany nakonec shodly na tom, že značka nemůže v křižovatce zůstat.

„Upraví se parkovací místa pro autobusy a značka se posune zpět k chodníku tak, aby byla viditelná ze silnice, a ještě se posílí o vodorovné dopravní značení,“ vysvětluje Jaroslav Demčák z hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Do té doby bude kovový sloup opatřený výstražnou páskou a před značkou bude stát reflexní panel.

autoři: Šárka Škapiková ,
Spustit audio

Související