Absolvovat náročný Army test můžou i děti ze základky

21. říjen 2019 11:34

Spolu s libereckými vojenskými chemiky si to vyzkoušely děti ze ZŠ Vrchlického v Liberci. Zdolávaly poměrně náročné disciplíny a testovaly svou kondici. Jsou lepší dívky nebo kluci?

ARMY TEST je sportovní aktivita, která zábavnou formou přibližuje, že vojáci kromě jiných dovedností musí mít i vysokou fyzickou zdatnost. Vychází z reálných, existujících testů pro vojáky a vojákyně Armády České republiky. Cílem projektu, který ve spolupráci s Armádou České republiky organizuje Asociace pro podporu aktivní zálohy, z.s., je prověřit fyzickou zdatnost hlavně mladých lidí. Pro děti jsou limity adekvátně sníženy, i tak to ale není jednoduché zvládnout. Přesvědčily se o tom i žáci liberecké Základní školy Vrchlického. Pod dohledem libereckých vojenských chemiků jeden takový Army test složený z disciplín jako jsou sedy - lehy, kliky, běh nebo obávané shyby absolvovali. Jak jim to šlo, se můžete podívat v naší fotogalerii a také poslechnout v reportáži.

ARMY TEST se skládá z 5 disciplín. Hodnocení výkonů je stejné, jako ve škole, hodnotí se známkou 1 – 3. Na závěr účastníci dostávají dárečky od partnerů a také náramky za předvedený výkon. Při součtu 5-7 černý náramek s letopočtem, při součtu 8-15 zelený náramek s letopočtem. Na speciálních akcích pak dostávají další náramek.

autor: Eva Malá | zdroj: www.srdceastit.cz
Spustit audio