5 tipů na začátek cyklistické sezóny aneb Jen kolo vytáhnout ze sklepa, půdy, nebo garáže nestačí

Omýt, zkontrolovat a seřídit, to jsou základní věci, které bychom měli s kolem provést před prvními jarními kilometry. Na co dalšího bychom neměli zapomenout? Pro odpovědi se redaktor Jaroslav Hoření vydal za zkušeným cyklistou a servisním technikem Martinem Broncem.

Tak jako se blíží jaro, blíží se i cyklistická sezona. V seriálu týdne Českého rozhlasu Liberec se budeme věnovat přípravě kola. Co bychom neměli zapomenout udělat, když kolo vytáhneme ze sklepa či sundáme z půdy, připomene redaktor Jaroslav Hoření a zkušený cyklista a servisní technik Martin Bronec.

Čtěte také

K pár základním věcem, kterými bychom měli vybavit kolo před prvním výletem, určitě patří světla, odrazky, ale také duše, nářadí, nebo láhev s pitím. V druhém díle seriálu se věnujeme povinné i doporučené výbavě kola. Stejně důležité je i vybavení samotných cyklistů, tedy oblečení, obutí a hlavně helma. Kromě seřízení a vybavení kola i nás, bychom neměli zapomenout na pravidla; jak silničního provozu, tak slušného chování. Protože cyklista se prakticky vždy pohybuje v nějakém společném, sdíleném prostoru. Martin Bronec přidává i pár základních pouček.

Na závěr seriálu se dozvíme, jak si dávkovat první jarní kilometry a jak se na ně připravit, a jak trénovat, abychom brzy byli znovu ve formě.

Spustit audio

Související