39. kolo hokejové extraligy přineslo Vítkovicím nejvyšší vítězství v sezóně

12. leden 2013

Hokejisté Vítkovic skvěle odstartovali sérii tří domácích zápasů v řadě. V devětatřicátém kole porazili Liberec 7:1, což je nejvyšší vítězství ostravského klubu v této sezóně. I když Bílí tygři patří mezi největší letošní zklamání Tipsport extraligy, tak Vítkovicím se podařilo Severočechy porazit v této sezóně vůbec poprvé.

O vítězství Ostravanů nebylo pochyb. Vždyť liberečtí hokejisté poprvé vystřelili na branku soupeře až v patnácté minutě. I kouč Liberce Filip Pešán přiznal, že tentokrát jeho mužstvo nemělo nárok.

„Na tak velkém kluzišti, které ve Vítkovicích je, se musí hrát už trošku bruslivý a kombinační hokej. Nalijme si čistého vína – my takový hokej vůbec nemůžeme hrát. Několikrát jsme soupeře poslali do samostatného nájezdu, takže prohra mohla být o dost bolestivější.“

Perličkou bylo, že všech sedm vítkovických gólů zaznamenalo sedm různých hráčů. Přesto by se ovšem jeden střelec dal vypíchnout. A to Rudolf Huna, který vstřelil v poslední minutě úvodní třetiny gól na 3:0.

„Myslím, že rozhodla první třetina. Pak už jsme zápas drželi a soustředili se na to, abychom udělali co nejméně chyb. Jsme rádi, že máme tři body a i to vysoké vítězství potěší.“

Hunův gól nejenže poslal Liberec zřejmě definitivně do kolen, ale pro slovenského útočníka ve vítkovických službách to byla také jedenáctá branka z posledních jedenácti zápasů. Což už je známkou střelecké extratřídy.

„Někdy to jde, někdy ne. Měl jsem další šance, ale bohužel to tam nepadlo. Pak se to otočilo, takový je prostě sport,“ bagatelizoval Rudolf Huna svůj střeleckou explozi posledních dní. Dalším kolem pokračuje hokejová Tipsport extraliga v neděli.

autoři: ras , špo
Spustit audio