2. ročník soutěže Business Talent pro osmáky a deváťáky základních škol Libereckého kraje zná vítěze

27. leden 2023 15:06

Na dvě stovky dívek a chlapců z osmi základních škol z Libereckého kraje se koncem roku 2022 snažilo v liberecké iQLANDII vymyslet a vyrobit zlepšováky pro hendikepované. Finalisté z každé ze škol se 26. ledna 2023 zúčastnili slavnostního vyhlášení.

I ve druhém ročníku žákovské soutěže Business Talent pro osmáky a deváťáky základních škol Libereckého kraje se dívky a chlapci snažili vymyslet a vyrobit během jediného dne zlepšovák pro hendikepované. Ocenění si zaslouží všichni, ale stupně vítězů jsou jen tři…

Letošní téma soutěže bylo Vychytávky pro hendikepované. Třetí místo obsadila liberecká ZŠ Husova s pomůckou HandicFinger, druhá byla ZŠ 28. října z Turnova za Život na kolečkách Multifunkční tyč, vítězný tým je z jablonecké ZŠ Antonína Bratršovského s ZSABtech roborukou.

Jak přišli organizátoři na téma soutěže? Jak se Jiřímu Honců ze společnosti DePejSek spolupracovalo s mladými lidmi? A jak vítězný tým vymyslel svůj návrh? V liberecké iQLANDII natáčel redaktor Jaroslav Hoření, poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související