Záchranáři v Rokytnici sídlí v domově pro seniory. Jen dočasně, v létě budou mít vlastní výjezdovou základnu

29. říjen 2019 14:49

Rokytnická posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje na starost také Harrachov, Jablonec nad Jizerou, Vysoké nad Jizerou a přilehlé oblasti.

Z provizorní základny v domě seniorů se v létě příštího roku přestěhují záchranáři v Rokytnici nad Jizerou do nové prostornější stanice. Bude ekonomická i ekologická. Kromě vytápění pomocí tepelného čerpadla tam budou mít záchranáři vlastní studnu a technologii na recyklaci dešťové vody k mytí sanitek.

Dělníci staví novou základnu od dubna a to na místě staré budov, kterou předtím zbourali. "Původní stavba výjezdové základny už nesplňovala žádné limity pro provoz. Vše nám tu padalo na hlavu, nebyly zde základní hygienické podmínky. Provoz v ní už nebyl možný," uvedl krajský ředitel záchranné služby Luděk Kramář.

Finančně se na výstavbě nové základny podílí převážně Liberecký kraj. "Zajištění zdravotní péče je jednou z našich priorit. Proto je nezbytné zajistit moderní podmínky zejména pro ty, kdo se o zdraví a životy občanů starají," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka (ODS).

Hrubá stavba už je hotová; teď jsou v plánu venkovní úpravy a dokončení střechy. Další práce pak budou pokračovat po Novém roce.

Hrubá stavba nové základny záchranářů v Rokytnici nad Jizerou už je hotová
Hrubá stavba nové základny záchranářů v Rokytnici nad Jizerou už je hotová
Hrubá stavba nové základny záchranářů v Rokytnici nad Jizerou už je hotová
autor: Eva Malá | zdroj: ČTK
Spustit audio