Začátek letních prázdnin znamená i změny v jízdních řádech. Co se kde mění?

1. červenec 2021 10:06

Se začátkem prázdnin obnovuje Liberecký kraj některé turistické spoje. 1. července poprvé vyjíždí například cyklobus z Turnova do Jičína přes Český ráj. Od 2. července se lidé autobusem dostanou třeba z Turnova do Sobotky nebo na zámek Sychrov. A rozšiřují se i linky cyklobusů do Jizerských hor a Krkonoš.

Čtěte také

Změn v dopravě je po dobu letních prázdnin celá řada a určitě potěší hlavně turisty. O víkendu 3. a 4. července se poprvé rozjede autobus z Turnova na zámek Sychrov. Obnoví se i řada prázdninových spojů do Českého ráje. Například v pátek 1. července a o následujícím víkendu začne jezdit autobus z Turnova přes Vyskeř do Sobotky, z Turnova do Jičína nebo ze Semil přes Kozákov pod Trosky.

Cyklobusy do hor

Své linky posiluje cyklobus napříč Krkonošemi z Harrachova do Pece pod Sněžkou nebo do Jizerských hor. „Například linka 640, což je cyklobus na Smědavu, vyjede i v pracovní dny ráno. A začíná jezdit taky linka, která spojuje Liberec, Hrabětice, Josefův Důl a Tanvald,“ upřesnil mluvčí krajského dopravního koordinátora Korid LK Jan Maxa.

Novinky letošní sezóny

Obnovuje se částečně autobusová linka z Hrádku nad Nisou na Liberecku do Jablonného v Podještědí, která kopíruje hranici s Německem. Úplnou novinkou jsou malé autobusy, které dovezou návštěvníky rekreačního areálu Kristýna u Hrádku nad Nisou od nádraží až do kempu.

Jedeme vlakem

Podle mluvčího Arrivy Jana Holuba žádné snížení, ani zvýšení počtu spojů o prázdninách nenastalo, je dobré si ale zjistit aktuální prázdninový řád, protože dojde k drobným úpravám v časech odjezdů. O víkendu 3. a 4. července poprvé v sezóně vyrazí přímý vlak z Liberce na Máchovo jezero. S prázdninami se do běžného provozu také vracejí víkendové spoje, které vyrážejí v 00:35 na tratích z Liberce do Tanvaldu, Semil, Frýdlantu a Hrádku nad Nisou.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související