Zábavná chemie nebo lidská sexualita. Poučit se děti můžou i o prázdninách

24. únor 2018

V libereckém science centru IQLandia jsou na jarní prázdniny připravení. Kromě nového programu s chemickými pokusy se děti můžou v nové expozici seznámit také s lidskou sexualitou.

„Pro návštěvníky jsme na jarní prázdniny připravili workshop v laboratoři, který se jmenuje Mladý chemik. Kromě toho jsme si připravili i badatelské aktivity v expozicích, ukázku 3D tisku, robotiky a dalších spoustu technických vymožeností,“ popsal manažer pro vědu a vzdělávání v IQLandii Petr Desenský.

Cestou k laboratořím můžou návštěvníci vidět také science show. Lektor na ní předvádí jednoduché chemické a fyzikální pokusy, které mají dětem zábavnou formou přiblížit přírodní principy a vědy. Science show se koná třikrát za den, a to v 11, 13 a ve 14 hodin.

Ve třetím patře science centra, které je zaměřné lidské tělo, můžou děti navštívit novou expozici zaměřenou na sexuální výchovu nazvanou Sexmisie. Přivítá je tam tlukot srdce.

„My jsme zpátky v lůně matky. Z něj můžeme vycházet do čtyř na sebe volně navazujících částí Já, My, Oni a Tabu.  Část Já je o našem těle, o chlapeckém a dívčím těle a rozdílech v dospívání, v hygieně a dalších věcech. Část My je o seznamování, sexu, životu v páru, porodu. Část Oni je jak na sex nahlížely různé kultury v minulosti a jak na něj nahlíží různé kultury v současnosti a část Tabu je kromě deviací zaměřena na pohlavně přenosné choroby, dále třeba rakoviny prsu, pohlavního ústrojí, prostaty a podobně,“ popsal expozici Petr Desenský.

Kromě nových expozic a workshopů si návštěvníci můžou "odpočinout" také v Planetariu. To je evrgrínem populárně naučné zábavy a nabízí zhruba hodinový program zaměřený na vesmír.

autoři: Jaroslav Hoření , mib

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.