Většina hoteliérů v krkonošském Harrachově se chystá otevřít až příští týden. Chybí jim zákazníci

6. prosinec 2020 14:12

V Harrachově se většina hoteliérů připravuje otevřít až příští týden. Nemají totiž zákazníky. Řada hotelů je závislá na zahraničních hostech, hlavně na Němcích. Ti teď ale teď za hranice kvůli protiepidemickým opatřením nejezdí.

A třeba v hotelu Skicentrum, kde hlavně zahraniční klienti běžně obsazují na Silvestra celý hotel, mají teď všechny rezervace zrušené. Nabídku ubytování i služeb tak museli uzpůsobit tuzemským zákazníkům.

„Češi za ty standardní ceny, které jsme třeba my měli, tak by nepřijeli. To znamená, že jsme tomu museli jít naproti. Museli jsme tu cenu snížit a museli jsme ustoupit i v tom, že budeme brát i kratší pobyty,“ uvedl ředitel hotelu Jan Vorlíček. 

Čtěte také

Lidé na horách chybí i kvůli tomu, že stále nesmí být v provozu lyžařská střediska. Ta by podle pátečního vyjádření ministra zdravotnictví Jana Blatného za hnutí ANO mohla otevřít v pátek 18. prosince. Provozovatelé skiareálů budou podle něj muset například zajistit, aby se lidé neshromažďovali ve frontách na vleky. Podrobná pravidla bude vláda schvalovat v pondělí. Situaci ještě může změnit i nedělní zhoršení rizikového skóre PES z 57 na 64 bodů, které odpovídají vyššímu stupni rizika.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související