Ve Frýdlantu mají nový bikrosový areál. Vznikl na bývalém koupališti

7. leden 2018

Na někdejším frýdlantském koupališti postavilo město nový areál pro terénní cyklistiku.  K jeho vybudování využila radnice zeminu z výkopů při rekonstrukci tamních silnic. Za její uložení na skládkách by Frýdlant jinak musel zaplatit. Na výstavbu sociálního zázemí, venkovní posilovny a dětského hřiště přispělo dotací i ministerstvo pro místní rozvoj.

Podobný areál určený především starším dětem a mládeži ve městě zatím chyběl. Nejvhodnějším místem pro vybudování sportoviště se ukázalo být právě bývalé koupaliště ve Strmé ulici. "Areál byl nevyužívaný a koupaliště už v něm být nemohlo. Díky dráhám pro kolo bylo ale možné místo znovu oživit. Navíc leží v bezprostřední blízkosti skateparku a mohlo tak doplnit jeho nabídku," uvedl frýdlantský starosta Dan Ramzer z ODS. Zázemí už je hotové, dokončují se bikrosové dráhy. "Červená bude pro šikovnější bikery, modrá pro děti," uvedl Ramzer.

Projekt současně rozšířil nabídku doprovodné infrastruktury a služeb cestovního ruchu ve Frýdlantu. "Areál volnočasových aktivit Strmá Frýdlant má sloužit turistům, návštěvníkům i místním obyvatelům jako bezpečná zóna pro volnočasové aktivity. Věřím, že si ji oblíbí rodiny s dětmi a mladí lidé, ale i senioři a zdravotně handicapované osoby. Na všechny je v areálu pamatováno, ať už workoutovým hřištěm pro cvičení s vlastní vahou těla, tratěmi pro dětské i starší vyznavače terénní cyklistiky, nebo sportovními a herními prvky," doplnil starosta.

Areál podle něj zajistil také sociální zázemí pro sportovce. "V okolí Strmé ulice, ve které je i skatepark a vedou tudy cyklistické a pěší trasy, dosud sociální zázemí chybělo. Jsme rádi, že se to díky tomuto projektu změnilo a že zde vyrostlo nejen sociální, ale i technické zázemí," doplnila vedoucí investičního oddělení města Zdena Ubiasová. Vybudování nového areálu ve Strmé ulici stálo radnici zhruba čtyři miliony korun. Sportoviště začne dětem a dospělým sloužit v květnu.

autor: mib | zdroj: ČTK
Spustit audio