V Turnově vzniká moderní Centrum odborného vzdělávání

V Obchodní akademii, Hotelové a Střední odborné škole v Turnově v Alešově ulici vzniká moderní Centrum odborného vzdělávání. Nové učebny zaměřené na technické obory budou v přestavěné budově kotelny. Stavební práce by měly skončit letos na podzim.

Na Turnovsku jsme lépe slyšet. Nalaďte si 91,5 FM

Český rozhlas Liberec vysílá nově na frekvenci 91,5 FM pro Turnov a okolí. Díky tomu tak můžete snadněji naladit i Dobré ráno s Honzou Žílou a Tomášem Benešem

Jste z Turnova a jeho okolí, rádi byste poslouchali Český rozhlas Liberec, ale vždycky se vám těžko ladil? Ode dneška 1. června je všechno jinak. Ve 13 hodin spouštíme nový vysílač, a tak nás na Turnovsku „chytnete“ snadno.

Ředitelka školy Eva Antošová upřesňuje, co v centru bude: „Je to určeno především pro čtyřleté maturitní obory, kde by žáci měli možnost pracovat na nejmodernějších zařízeních, bude tam CNC stroj a moderní počítačová učebna.“

Turnovské Centrum odborného vzdělávání patří k osmi nově budovaným vzdělávacím centrům Libereckého kraje. Budou mimo jiné zaměřená na oblast automobilového průmyslu, strojírenství, sklářství i zemědělství.

Turnov, náměstí
Spustit audio

Související