Soutěž pro fotografy a milovníky přírody? Zaostřeno na Jizerky!

23. květen 2019 08:34

Ještě dva týdny se mohou zájemci přihlásit do fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky. Zúčastnit se může každý, kdo zašle maximálně čtyři snímky tohoto pohoří pořádající Nadaci Ivana Dejmala pro ochranu přírody.

Vrchol hory Smrk v Jizerských horách

I v letošním devátém ročníku soutěže, podobně jako v těch minulých, se ty nejlepší fotografie objeví v benefičním kalendáři pro rok 2020. Odborná porota vybere 13 nejlepších snímků. Výtěžek z prodeje poputuje na projekty pomáhající Jizerským horám. Cílem je ukázat krásná místa Jizerských hor a každý snímek může překvapit, říká za organizátory Otakar Schwarz: „Spíš jde o atmosféru. Fotograf ví o tom prostoru, že je motiv dobrý a čeká na světlo, roční období, na barvy. Můžete mít záběr skoro ze stejného místa a pokaždé přijde do soutěže skoro jiná fotka.“

Uzávěrka soutěže je v pátek 7. června.

Kam fotky poslat?

Zájemci mohou fotky v papírové podobě posílat na adresu kanceláře Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody do Matoušovy ulice v Liberci. Nutné je poskytnout snímky také v elektronické podobě.

Od jednoho fotografa přijmou maximálně čtyři snímky. Na fotografii nebo do e-mailu musí zájemci uvést jméno, adresu, a taky název fotografie, případně místo jejího pořízení.

Vyhlášení výsledků proběhne v rámci říjnové vernisáže výstavy Zaostřeno na Jizerky. Všichni účastnící fotografické soutěže obdrží jeden výtisk benefičního kalendáře jako poděkování zdarma.

Osada Jizerka
autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související