Silnice se opravují i kolem krkonošského Harrachova. Co je dobré vědět před cestou na výlet

27. červenec 2021 12:18

Hned na několika místech v okolí krkonošského Harrachova se opravují silnice. Omezení je i na hlavním tahu do Polska, řidiči musejí počítat se zdržením. Informace o provozu na česko-polském pomezí kolem Krkonoš a Jizerských hor připravil redaktor Jiří Jelínek.

Čtěte také

Na hlavním tahu z Česka do Polska, ve směru na Jakušice a Sklářskou Porubu, na silnici I/10 cestáři opravují povrch vozovky, kvůli pokládce asfaltu je provoz řízený kyvadlově semafory. Řidiči se musejí připravit na to, že si na přejezdu státní hranice chvíli počkají. Podle Libereckého kraje mají opravy trvat do 22. srpna, potom bude v místě opět plynulý obousměrný provoz.

Na hlavním tahu od Jablonce nad Nisou na Harrachov je ještě několik dalších míst, kde je omezený průjezd. Přímo v Harrachově se opravuje mostek na příjezdu do města, projíždí se tam kyvadlově; stejně jako na křižovatce před Harrachovem, kde se jezdí ve směru od Kořenova buď na Harrachov, nebo na Rokytnici nad Jizerou. Dělníci pracují na mostě Na Mýtě a provoz tam řídí ve všech třech směrech semafory. A hned dvoje semafory jsou také v Desné, kde opravují sítě a budou pokládat nový povrch vozovky.

Cestování do Polska – rizika a omezení

Polsko není v současné době (k 26. červenci 2021) rizikovou zemí, pokud jde o počty nakažených. Stejně tak není Česko ze strany Polska vnímané jako potenciální hrozba. Pohyb osob je tedy možný, lidé ale musejí mít potvrzení o očkování, negativní PCR, nebo antigenní test. Kontroly na hranicích nejsou, polská policie ale může turisty kontrolovat namátkově. Pokud cestujete na méně než 12 hodin, nemusíte při návratu z Polska zpět do Česka vyplňovat žádné příjezdové formuláře, pokud se zdržíte déle, pak už ano.

Spustit audio

Související