Senioři v Liberci jsou akční. Díky Komunitnímu středisku Kontakt

30. listopad 2017

Liberečtí senioři, kteří se cítí sami nebo hledají zábavu a poučení, můžou zamířit do Komunitního střediska Kontakt v Palachově ulici. Tam pro ně jeho zaměstnanci připravují každoročně stovky akcí.

Jednou z nich je třeba takzvaná „senior akademie“ – deset týdnů přednášek pro seniory. „Jedná se o projekt, který připravujeme už čtvrtým rokem, protože je o něj velký zájem,“ vysvětluje projektová koordinátorka Kontaktu Marie Matějíčková. „Senioři se naučí o prevenci kriminality, jak se bránit, setkají se s právníky nebo se dozví, jak se nenechat zmást reklamou je další z témat, oblíbené je i téma, jak si udržet pozitivní myšlení i ve stáří.“

Trénování paměti i moderní kurzy

Komunitní středisko Kontakt v Liberci se seniorům snaží nabídnout široké spektrum aktivit, potvrzuje ředitel Kontaktu Michael Dufek: „Chceme, aby si každý vybral a svůj čas mohl správně naplnit. Děláme pravidelné kurzy obsluhy počítačů, zároveň jdeme s trendy. Máme i kurzy obsluhy tabletů, sociálních sítí, nezapomínáme ani na kurzy trénování paměti.“ Aktivit, které Kontakt seniorům nabízí, je ale mnohem víc, jak si můžete poslechnout v přiložené reportáži.

Zaměstnanci Komunitního střediska Kontakt rádi přivítají další nové zájemce o své programy.

Senioři si v kontaktu mohou užít společenské hry nebo zpívání s harmonikou, výběr aktivit je velmi pestrý
autor: Lucie Fürstová | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio