Sdruženáři přijali letní výzvu Bílých Tygrů. A vyběhli na Ještěd

24. červenec 2020

Čeští sdruženáři se aktuálně připravují v Libereckém kraji. Mimo jiné využili v přípravě běžecký pás v jabloneckém biatlonovém centru a zvládli i výběh na Ještěd.

Devět set metrů. Pro někoho možná malá vzdálenost, při výběhu na Ještěd od dolní stanice lanové dráhy to ale může být nekonečně dlouhá trasa. Třeba při akci pořádané libereckým extraligovým hokejovým klubem – Tygří letní výzvě. Uposlechli ji a zapojili se také čeští sdruženáři. S cílem překonat zatím nejrychlejšího na trati; biatlonistu Michala Krčmáře.

Výzva přijata! Zleva Jan Vytrval, Szczepan Kupczak, Ondřej Pažout, Tomáš Portyk

„Je to přesně 890 metrů s 300 metrovým převýšením, a jde o to, vyběhnout tam co nejrychleji,“ vysvětlil mluvčí libereckých Bílých Tygrů Martin Kadlec sdruženářům, co je čeká. V jejich letošní Tygří letní challenge držel dosud rekordní čas 9:52 Michal Krčmář. Podle sdruženáře Jana Vytrvala to je čas kvalitní. „Prostě běžet a běžet, co to půjde, potom možná chůze,“ prozradil svou taktiku Tomáš Portyk. Kromě těchto dvou se připojili i Ondřej Pažout a Szczepan Kupczak.

Na startu Tygří výzvy, zleva: Jan Vytrval, Tomáš Portyk, Ondřej Pažout a za Tomášem Portykem schovaný Szczepan Kupczak

Počasí bylo ideální, tedy hlavně pro ty, co nemuseli Ještěd zdolávat. A informace z cíle pod ještědskými můstky?

Jan Vytrval

Jan Vytrval: „…je to nepříjemný kopec, ale dá se to celé vyběhnout. I když možná je to lepší vyjít, to je kolikrát rychlejší…“ – čas 9:18

Ondřej Pažout

Ondřej Pažout: „…celý to asi vyběhnout nejde…“ – čas 10:10

Tomáš Portyk

Tomáš Portyk: „…teplo bylo a těžký to taky bylo, je to dlouhých 900 metrů…“ – čas 10:22

Tygří letní Challenge běží pod lanovkou na Ještědu do konce července. Velké finále pro nejlepších 10 v každé kategorii se odehraje, nebo spíš „odeběhne“ 14. srpna.

autor: ppe
Spustit audio

Související