Pořadatelům nepovolené taneční party u Rychnova hrozí pokuta

9. červen 2018

Policie řešila soukromou oslavu u rychlostní silnice číslo 35 mezi Turnovem a Libercem. Účastníci nepovolené akce tam od páteční noci ohrožovali provoz na silnici a taky na nedaleké železnici.

Policie musela svést dopravu do jednoho pruhu a před chodci v silnici varovaly řidiče elektronické tabule.

Na místě hrál jeden soundsystém. Akce se účastnilo přes třicet lidí. Účastníci policistům tvrdili, že slaví narozeniny. Hudební produkci ale pořádali na cizím pozemku. Chtěli slavit až do pondělí, ale po příjezdu policie začali tanečníci místo opouštět.

Účastníci oslavy chodili na rychlostní silnici. Policisté odkláněli dopravu

Někteří z nich museli počkat, až vystřízliví a budou moct řídit. Policie jim před jízdou nabídla kontrolní test na přítomnost alkoholu nebo drog.

„Pánové nám řekli, že se můžeme otestovat. Tak doufám, že lidi co dotud budou řídit, budou v pořádku,“ uvedl jeden z účastníků oslavy.

Narozeninovou oslavu ukončila policie

 „Těm, kteří v lese parkovali svá vozidla, hrozí za porušení lesního zákona pokuta až do výše padesáti tisíc korun. Na místě byl jeden soundsystém a osoba, která zde hudbu pouštěla neoprávněně, se bude v této souvislosti zodpovídat za přestupek proti veřejnému pořádku. Tento přestupek bude řešit magistrát města Jablonce,“ přiblížila policejní mluvčí Ivana Baláková.

autoři: Ivana Bernáthová , mib
Spustit audio

Související