Odvar kůry z dubu
V receptech našich babiček si připomene některé jarní úkony a rituály a také významné svátky. To vše ovlivňovalo dění v kuchyni, kde se nejen vařilo, ale i léčilo. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na odvar z kůry z dubu.
2 polévkové lžíce sušené dubové kůry zalijeme ¼ l studené vody, přivedeme do varu a 10 minut povaříme a přecedíme přes plátýnko. Používáme k omývání postižených míst, nebo na obklady. Pro přípravu odvaru ke kloktání použijeme pouze 1 polévkovou lžíci do ¼ l vody.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.