Očkování proti covidu-19 bez registrace: Kam a kdy v Libereckém kraji jít a jak na to

2. listopad 2021 09:09, aktualizováno

Pokud jste se ještě nenechali očkovat proti covidu-19, máte o to zájem a je pro vás například obtížná registrace, můžete od 23. srpna využít v Libereckém kraji další očkovací místo v Jilemnici. Celkem jsou v kraji 4 a jedno ve zkušebním provozu.

Libereckém kraji v pondělí 23. srpna přibylo nové očkovací místo, kde nebude nutná předchozí registrace. Najdete ho v Jilemnici v očkovacím centru, které se nedávno přestěhovalo do bývalého městského pivovaru.

Jak to funguje

Bez toho, abychom si vybrali termín v očkovacím registru, přijdeme do očkovacího centra. A potřebujeme dvě věci: Občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Ale pozor, centra očkují bez registrace jen ve vybrané dny.

„Bez registrace očkujeme v pondělí a ve čtvrtek, od 8 do 12 hodin a jen osoby starší 16 let,“ upřesnila koordinátorka očkování jilemnické nemocnice Sandra Čížková. Pro děti mají v Jilemnici vymezený termín vždy ve středu odpoledne.

Čtěte také

V rámci kraje existuje několik dalších možností. Bez registrace můžeme dostat vakcínu také v Liberci v krajském očkovacím centru nebo na poliklinice EUC v bývalém klášteře. Tam očkují neregistrované v pondělí a v pátek odpoledne. V pondělí od 15 do 19 hodin, v pátek mezi 14. a 19. hodinou. V očkovacím centru u krajského úřadu můžete dostat vakcínu bez časového omezení každý den. A bez registrace očkují také v českolipské nemocnici.

24. srpna od 10 hodin začali zkušebně podávat vakcínu proti koronaviru také lidem bez předchozí registrace v očkovacím centru v divadle v Novém Boru. Tamní radnice tak chce k očkování přimět hlavně sociálně slabé. Upozornění dostali například obyvatelé nedaleké ubytovny.

Kvůli efektivnějšímu využití očkovacích látek novoborské centrum ale nadále preferuje, když se lidé dopředu registrují.

Očkování na covid-19 bez předchozí registrace:

Očkovací centra v kraji mění místa

Ve zmíněné Jilemnicí očkují místo sportovní haly, která se už připravuje pro školáky, v prostorách bývalého pivovaru.

Stěhovat se bude také očkovací centrum v Jablonci nad Nisou. Z Městské haly, kde lidé dostanou vakcínu naposledy tento v pátek 27. srpna, do v jablonecké nemocnice. V prostorách bývalého oddělení ARO budou očkovat proti koronaviru od středy 1. září. Podávají tam vakcínu dospělým i dětem, zájemci se ale musí předem zaregistrovat.

Mobilní očkovací týmy

V předchozím týdnu vyjely očkovací týmy do Ralska, 24. srpna se chystají do Frýdlantského výběžku, konkrétně do obcí Bulovka a Višňová a do Nového Města pod Smrkem. Očkovat budou vakcínou Janssen, u které stačí k plnému očkování pouze jedna dávka.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související